Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Képek párbeszéde

A Nagyváradi Egyetem, valamint a Művészeti Líceum tanárainak alkotásaiból nyitottak kiállítást február 24-én, a barokk palotában, a Körösvidéki Múzeum szervezésében. A tárlat festményeket, szobrokat, grafikákat, dísztárgyakat, és egyéb olyan alkotásokat foglal magába, amelyeket az utóbbi években készítettek a művészek. A Képek párbeszéde elnevezésű kiállítás lehetőséget adott arra, hogy ezúttal a képzőművészeti szakos hallgatók és diákok elemezzék tanáraik munkáit.

kepek parbeszede

A tárlatnyitó keretében felszólalt Aurel Chiriac, a Körösvidéki Múzeum igazgatója, Milena Pop kurátor, Doina Tătar katedravezető, valamint Teofil Ştiop az egyetem képzőművészeti tanszékének vezetője. „Örömömre szolgál, hogy tovább folytatódik a Körösvidéki Múzeummal megkezdett partnerség, és remélem, hogy a jövőben is ugyanilyen nagy arányban vesznek majd részt a kollégák az eseményen” – nyilatkozta Doina Tătar, a Művészeti Líceum képviseletében. „Az ilyen kiállítások kiváló lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy a diákjaink a tanórákon kívül, magánemberként, művészként is megismerhessenek bennünket. Reméljük, hogy megértik víziónkat és jó példával szolgálhatunk nekik” – tette hozzá a tanárnő, aki a diákok legnagyobb sajnálatára bejelentette azt is, hogy az idei tanév végén visszavonul.

A váradi képzőművészeti tanárok kiállítását március 20-ig tekinthetik meg az érdeklődők a barokk palotában.

Sz. G. T.