Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kenyérre gyűjtöttek a bálozók Nagyenyeden

Február 8-án immár 17-ik alkalommal gyűltek össze Nagyenyeden a Máltai Segélyszervezet helyi kirendeltségének szervezésében mindazok a máltás szimpatizánsok és tagok, akik a szórakozás mellett segíteni is szeretnék a segélyszervezet munkáját.
Az eseményen a helyi polgárok mellett a Máltai Segélyszervezet brassói, gyergyói, kolozsvári, marosvásárhelyi, nagyváradi, temesvári képviselői, illetve gyomaendrődi képviselői is részt vettek. Nagyváradról hétfős csapat érkezett a bálra, melyen a kiváló szórakozás mellett hasznos tapasztalatokat és remek kapcsolatokat is szereztek a váradiak.

kenyerre
Nagyenyeden a szorgalmas máltás hölgyek, Fari Ilona elnök irányításával, 1997 óta évente szervezik meg a mulatságot, melynek idei védnöki tisztségét Kálnoky Tibor gróf és felesége látta el Horatiu Josan enyedi polgármester társaságában.
A karitatív bált a védnökök köszöntője után a Bethlen Gábor Kollégium diákjai valcerrel nyitották meg, az est során pedig a bukaresti operettszínház művészei, Fazakas Ernő, Călin Petrescu és Silvia Sohterus ismert operettdalokat adtak elő.
Tombolasorsolásra is sor került, értékes nyereményekkel gazdagodhattak a jegyek vásárlói, ugyanakkor árverés is volt, az est bevételéből nagyenyedi rászoruló családoknak fogják a napi kenyéradagot biztosítani a helyi Máltai Segélyszervezet tagjai.
Az esemény kapcsán Bruncsák Gyöngyi, a nagyváradi delegáció vezetője, a Máltai Segélyszervezet váradi kirendeltségének elnöke elmondta: „Nagy örömmel tettünk eleget a nagyenyedi Máltai Segélyszervezet meghívásának, hiszen ez a bál egyike azon rendkívüli eseményeknek, amelyek nem csak kiváló szórakozási lehetőséget biztosítanak, de nagyban hozzájárulnak az öszszetartozás építéséhez, és lehetőséget ad arra, hogy 2014-ben is kenyér kerüljön az enyedi rászoruló családok asztalára. Az a kiváló szervezés és az a példaértékű összefogás, amely megelőzi a nagyenyedi máltás bált, mindannyiunkat arra ösztönöz, hogy helyi szinten is szimpatizánsokat, támogatókat keressünk, akik Nagyváradon is meghonosítanának egy színvonalas, ugyanakkor karitatív jellegű esemény szervezését.”
A Nagyváradi Máltai  Segélyszervezet sajtószolgálata