Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kenyából érkezett a díjátadóra

Mint arról már tegnapi lapszámunkban röviden beszámoltunk, a Continental Forum Hotel konferenciatermében tartották meg a Nagyváradi Körös Sportklub ünnepélyes díjátadóját, amelyen az elmúlt évben elért teljesítményeket díjazták.

A családias hangulatú eseményen Ionel Bungău klubelnök értékelte az elmúlt évet, kiemelve, hogy bár a Körös SK-nak, Bihar megye legrégebbi klubjának 18 szakosztálya van, ezek közül alig néhány tudott elérni számottevő eredményeket. „Maroknyi olyan szakosztályunk van, ahol igazán eredményes munkát végeznek, ezt bizonyítja a klubrangsor is, amelyben vízilabdázókat, atlétákat, úszókat, cselgáncsozókat és ökölvívót találunk csak” – tudatta Bungău, aki külön kiemelte Körözsi Dorina teljesítményét.

Másodszor az élen
„Dorináról sokan lemondtak, s nem bíztak benne, hogy ismét eredményes lehet, de akadt egy edző, Kádas Károly, akit bár nem a klub fizet, bízott egykori tanítványában, és esélyt adott neki, hogy visszatérjen az élsportba”– tette hozzá Bungău. Dorina két hónapos kenyai edzőtáborozás után érkezett haza Nagyváradra, hogy átvegye az elismerést, sorozatban másodszor, ám már holnaptól ismét munkába áll a román válogatott Bukarestben sorra kerülő felkészítőjén.
A legjobbak rangsorán kívül három fiatal tehetséget, Méhes Krisztiánt (atlétika, edző Méhes Livia), Gabriel Antalt (lábtenisz, Gheorghe Grădinaru) és Patricia Poleacot (modern karate, Mezei Tünde) részesítették különdíjban. Ovidiu Mureşan alpolgármester és Sorin Buhaş, a megyei sport- és ifjúsági igazgatóság vezetője méltatták a sportolókat és edzőiket.

Díjazottak
A Körös SK legjobb tíz sportolóját összesítő rangsor a következőképpen alakult: 1. Körözsi Dorina (atlétika, kétszeres Balkán-bajnok, országos bronzérmes, edző Kádas Károly), 2. Bianca Lazăr-Fazekas (atlétika, edző Méhes Livia, időközben a sportoló a Bukaresti Steauához igazolt), 3. Sallay Tamás (úszás, edző Illés Zsolt és Georgeta Schier), 4. Ionuţ Benea (atlétika, Méhes Lívia), 5. Ionuţ Gavriş (úszás, Illés Zsolt és Georgeta Schier), 6. Daniela David (cselgáncs, Olimpia Ianc), 7. Denisa Benţe (cselgáncs, Olimpia Ianc), 8. Rareş Macaru (ökölvívó, Miklós Mihály), 9. Kanalas Paula (cselgáncs, Olimpia Ianc), 10. Ioana Buzlea (úszás, Illés Zsolt és Georgeta Schier). A csapatok rangsora: 1. a felnőtt vízilabdacsapat (negyedik hely a román Szuperliga 2012–2013-as idényében, edző Eugen Băjenaru és Kádár Kálmán), 2. a női pólócsapat (országos bajnok és Román Kupa második, edző Orbán Zoltán), 3. a felnőtt cselgáncscsapat (edző Olimpia Ianc), 4. a junior I korosztályú fiú pólócsapat (edző Eugen Băjenaru), 5. a junior III korosztályú pólócsapat (edző Ciprian Câmpeanu). A már szokásos kupák és oklevelek mellett a díjazottak ajándékcsomagokat is átvehettek, amelyeket Mikás Tibor, az Arena sportszermárka váradi képviselője ajánlott fel.
Boros Péter