Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kemping a strandudvaron

Az elmúlt esztendőkben, illetve az idén nyáron is már többször beszámoltunk az érmihályfalvi termálstrand beüzemelése körüli huzavonáról. A környékbeliek tudják, hogy a strand a hetvenes években élte fénykorát, ám a termálvíz évtizedekkel ezelőtt történő lefojtásával az újraindítás lehetőségét is kockára tették. Bár a két évvel ezelőtt leköszönt városvezetőség azzal nyugtatta mindig a helybélieket, hogy a termálér létezik, csak nem éri el azt a hőfokot, mint a hetvenes évek elején.

A medencékhez tartozó épület az idők folyamán többször is gazdát cserélt, míg végül néhány évvel ezelőtt ismét városi tulajdonba került. Azóta a medencék melletti zöldövezetet csak szabadtéri rendezvényekre használják, mivel a városi költségvetéséből sosem tudták nélkülözni a fürdő teljes felújításához, újraindításához szükséges összeget.

kemping 1

A legutóbbi lakossági fórumon, mintegy önkritika gyanánt az is elhangzott, ebben az esztendőben sem tudott ezen változtatni a városvezetőség. A költségvetésből idén sem futotta napozón és zuhanyzókon kívül többre. Azonban a kempingező területre alkalmas zöldövezetet meglehetősen kicsinosították. A bérelhető napozóágyak mellett a napokban tetővel ellátott filagóriaszerű asztalok és padok is kikerültek a strandudvarra, amelyek igazi színfoltjai a helynek. Bár egyelőre a napozni vágyók nem tolonganak a kapu előtt, ám egy-egy összeverődött baráti társaság garantáltan kultúráltabban és olcsóbban megúszhatja a hétvégi szórakozást, mint egyéb helyeken.