Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kemény idény vár a VSK kosárlabdacsapatára

Szerda este megkezdte az alapozást a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata. Az első összetartásra az Antonio Alexe Sportcsarnokban került sor.

Cristian Achim edző és segítője, Milan Mitrovics, valamint Şerban Sere, a csapat menedzsere üdvözölték a megjelent hét játékost, Markovicsot, Nuhanovicot, Popescut, Ţibîrnăt, Mandachét, Ionescut és Popot, akik egy rövid átmozgató edzésen vettek részt az erőnléti felkészítő, Igor Ranisavljev irányításával. Utóbbinak kulcsszerepe lesz majd a debreceni edzőtáborozás alatt is. Igazoltan hiányzott Paşca, valamint a három újonc, Nicolescu, Lucsics és Barnette, illetve a visszatérő csapatkapitány, Franklin, akik jövő héten csatlakoznak majd a felkészüléshez.

Átmozgató edzést tartott a még foghíjas kosárlabdacsapat

Átmozgató edzést tartott a még foghíjas kosárlabdacsapat

“Erős és kiegyensúlyozott kerettel rendelkezünk, s szeretnénk jó eredményeket elérni az új idényben, ez alatt a legjobb négy közé kerülést értem mind a bajnokságban, mind a Román Kupában” – nyilatkozott bizakodóan a menedzser. Az októberben kezdődő bajnoki idényről Sere annyit mondott, rendkívül kiegyensúlyozott lesz, hiszen a 12 csapatból tíz esélyes a rájátszásba kerülésre.

Bizakodók a VSK tagjai az új idény előtt

Bizakodók a VSK tagjai az új idény előtt

Cristian Achim szakvezető szerint a tavalyi kerethez képest elég sok a változás, emiatt össze kell majd szokniuk a játékosoknak. “Személyes elvárásom, hogy egy harcos és gyors játékot űző csapatot lássak a pályán, nagy hangsúlyt helyezve a védekezésre. Mivel a bajnokság keményebb és hosszabb lesz az előzőnél, a cserék is nagyobb teret kapnak majd a meccseken” – véli a váradi csapat edzője.

Augusztus 9-éig a sportcsarnokban készül majd a VSK, majd tíznapos edzőtáborba vonul Debrecenbe.