Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Kell egy kis áramszünet…”

Gyermekzsivajtól volt hangos a püspöki református templom környéke, ugyanis vakációs bibliahét kezdődött tegnap a Biharpüspöki Református Egyházközségben. Az esemény első napjára 40 gyermek látogatott el, de a szervezők előző évekbeli tapasztalatai szerint hétvégére kétszer ennyien lesznek.

Mivel ottjártunkkor éppen áramszünet volt, elmaradtak a dalszövegek és a napi témát ábrázoló jelenetek kivetítései. Mindezt rengeteg szabadtéri játékkal – pingpongozással és lábtenisszel –, közösségépítő és mozgásfejlesztő csapatversenyekkel, kézműves-foglalkozással – gyöngyfűzés, origami, rajzolás – pótolták. Mint Hofi Géza is elénekelte: „Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek (…)” – ugyanis a gyerekek legalább nem a számítógép fölé görnyedve, vagy a tévé előtt ücsörögve töltötték ezt a napot, hanem önfeledten játszhattak a szabadban, és ezáltal új barátságok is szövődhettek.

kell bibliahet puspokiben (1)

Gergely Natália vallástanártól megtudtuk: a heti témát Eszter könyvéből merítették, Ragyogj csillag címmel, és napi szinten különböző témákat dolgoznak majd fel, mint például az engedelmességet, a felelősségvállalást, a bölcsességet, az önazonosságot, a hálaadást.

kell bibliahet puspokiben (3)

Az első nap áhítattal kezdődött, melyet Szekeres Sándor lelkész tartott, majd a napi témát játékos énektanulással és szerepjátékokkal dolgozták fel. A foglalkozáson Pénzes Lajos nyugalmazott vallástanár és Szakács Zselyke, a gyülekezet kántora és karvezetője is részt vett. Mivel Eszter jelentése csillag, a kézműves-foglalkozáson papírhajtogatással csillagot is készítettek a kicsik a vallástanárnő segítségével, akik pedig rajzoltak, festettek, gyöngyöt fűztek, azok elkészült alkotásaikért cserébe egy „varázsdobozból” ajándéktárgyakat, játékokat vihettek haza.

kell bibliahet puspokiben (4)

A napi foglalkozást finom uzsonna koronázta meg, melyet a helyi nőszövetség készített. Amíg a szülők vagy nagyobb testvérek a gyerekekért jöttek, szabadtéri játékokkal és csapatversenyekkel múlatták az időt. A bibliahét vasárnap a 10 órai istentiszteleten zárul, melyen egy rövid műsor keretében a bibliahéten tanultakat – verseket, dalokat – csokorba fűzve egy rövid műsorral kedveskednek szüleiknek, hozzátartozóiknak, a híveknek a gyerekek.

Sükösd T. Krisztina