Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kelemen Hunor: kiegyensúlyozott, partneri viszonyra törekszünk a magyar kormánnyal

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség gratulál a FIDESZ–KDNP szövetség választási győzelméhez, és bízik abban, hogy a régi-új magyar kormánnyal továbbra is kiegyensúlyozott partneri kapcsolatot tud fenntartani, ugyanakkor fontosnak tartja a párbeszédet az összes magyarországi, demokratikus parlamenti párttal, mert úgy véli, a határon túli magyarság sorsa nem lehet pártpolitikai csörték témája.
„A Kárpát-medencei magyarságnak egy erős Magyarországra van szüksége, amely segíteni és támogatni tudja a határon túli közösségeket. Egyformán érdekünk az, hogy a közös célokban, a nemzeti ügyekben egymást segítsük. Magyarországnak pedig az az érdeke, hogy az erdélyi magyarságnak legyen erős és legitim képviselete a romániai törvényhozásban, és megerősítse európai parlamenti képviseletét május 25-én. A kormányon lévő RMDSZ segítségével a magyar–román államközi kapcsolatok javítására is sor kerülhet a közeljövőben” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes hétfőn, aki vasárnap este az RMDSZ több képviselőjével közösen Budapesten, a FIDESZ–KDNP központjában várta az országgyűlési választások eredményeit.
Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor kormányfő az elmúlt évben számos alkalommal találkozott, és egyeztetett aktuálpolitikai kérdésekről.

Kelemen Hunor; Orbán Viktor