Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kék Bálna, a virtuális gyilkológép

Életveszélyes divatőrület terjed a világhálón, mely már Romániában is veszélyezteti a fiatalokat.

A Kék Bálna elnevezésű, a közösségi portálokon terjedő „játékról” van szó, melynek az a lényege, hogy kamaszok furcsa feladatok elvégzésére veszik rá egymást, mint például öncsonkítás, furcsa tetoválások felvarrása vagy az éjszaka közepén, ugyanabban az időpontban ugyanannak a horrorfilmet a megnézése. A rituálénak az a vége, amikor a feladatokat kiosztó személy különböző módon ráveszi a játékosokat, hogy öngyilkosok legyenek. Ez sajnos többüknek sikerült is, a hírek szerint a Kék Bálna eddig Ukrajnában (állítólag innen terjedt el a démoni társasjáték) több áldozatot is szedett. A „játékban” részt vevő fiatalok leggyakoribb öngyilkossági módszere, hogy megfullasztják magukat.

Fotó: Mediafax

Fotó: Mediafax

Pár nappal ezelőtt öt jászvásári kamasz akart öngyilkos lenni, feltehetően a Kék bálna hatására. Az eset kapcsán nyomozás folyik, adta hírül a Mediafax, továbbá a romániai rendőrség közleményt adott ki, melyben figyelmeztetik a szülőket és pedagógusokat, hogy kezdjenek felvilágosító kampányba annak érdekében, hogy az életveszélyes divatőrületet megakadályozzák a fiatalok körében.

A démoni „játék” felfedezője állítólag egy ukrán informatikus, bizonyos Filipp Bugyejkin, internetes nevén Filipp Fox, de arról egyelőre semmilyen hivatalos rendőrségi közlemény nincs, hogy miért nem vonják felelősségre a több mint bizarr, emberéletet veszélyeztető lélektani manipulációkkal szórakozó férfit.

Szőke Mária