Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kedvező helyzetben a Debrecen, a Petrolul és a Pandurii az EL-visszavágóján

Két magyar és három román csapat lép pályára az Európa-liga selejtezőjének ma esti visszavágóján. A Debrecen valamivel könnyebb helyzetben van a Honvédnál, míg a román csapatok közül a Petrolul számára formalitásnak ígérkezik a meccs.

 

A Honvédnak kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia a szerb Vojvodinával szemben, addig a kupagyőztes debreceniek döntetlenről indulnak a norvég Strömsgodset elleni hazai találkozón, amelyet Nyíregyházán kell lejátszaniuk a hajdúságiaknak.

A Honvédnak bravúr kellene a továbbjutáshoz, a Debrecennek ezzel szemben akár egy gól nélküli vagy 1–1-es döntetlen is elég lenne a harmadik fordulóba kerüléshez, miután Norvégiában 2–2 volt az eredmény. A két magyar csapaton “nagy a nyomás”, mivel ha egyik sem jut be a harmadik fordulóba, akkor augusztusban egyetlen NB I-es gárda sem lesz az európai kupaporondon. A Honvéd–Vojvodina találkozót 21.30 órától az M1, a Debrecen–Strömsgodset összecsapást pedig ezzel párhuzamosan a Duna TV közvetíti élőben.

A román csapatok közül elsőként a Târgu Jiui Pandurii lép pályára 20 órától (Digi Sport 1) hazai pályán a Levadia Tallin ellen. Az első meccs gól nélküli döntetlennel zárult. Szintén 20 órától játszik Cipruson, az Omonia Nicosia vendégeként a Giurgiu Astra, amelynek nyernie kell a továbbjutáshoz, mivel az első találkozón 1–1 volt az eredmény. Formalitásnak tűnik a kupagyőztes Ploieşti-i Petrolul számára a Feröer-szigeteki kiszállás, ugyanis háromgólos előny birtokában vág neki a Vikingur elleni visszavágónak.