Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kedvezményes árú bérletet kaphatnak a vidékről ingázók

A 70 lejes árnál olcsóbban, 50 lejért, de meghatározott számú, kétszáz utazásra érvényes havibérletet kínál a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) a megyeszékhelyre vidékről ingázóknak.

A kedvezményes árú havibérleteket azok igényelhetik, akiknek Bihar megyei lakhelyük van – Nagyvárad, Váradszentmárton és Bors kivételével, itt ugyanis már az OTL biztosítja a járatokat –, és van egy érvényes bérletük valamelyik megyei buszútvonalra. A váradi közszállítási bérletet a megyei bérlet kibocsátása utáni öt naptári napon belül igényelhetik az érintettek.

Csuzi István a bevételek növekedését is várja Fotó: Csikos Rolland

Csuzi István a bevételek növekedését is várja
Fotó: Csikos Rolland

Az ingázóknak szeptember 1-től nyílik lehetőségük a bérletek megvásárlására, tudtuk meg Csuzi Istvántól, az OTL vezérigazgatójától aki a tanácsülés során Adrian Stângă szociáldemokrata párti (PSD) önkormányzati képviselő kérdéseire is válaszolt. Mint elhangzott, tudomásuk szerint legalább 14 ezren ingáznak naponta Nagyváradra, és közülük mintegy hétszáz ember váltott ki bérletet a közszállítási vállalat járataira. Az intézkedéstől a bevételeik növelését is várják, tette hozzá a vezérigazgató. A vállalatnak egyébként a határozattervezet szerint jelenleg körülbelül nyolcezer teljes árú bérletet vásárló ügyfele van.

Nagyváradról s Nagyváradra egyébként 418 buszjárat közlekedik naponta. Margitta és Érmihályfalva irányából 79 buszjárat. Élesd irányából 137 járat, Nagyszalonta irányából 145 járat, Belényes irányából pedig 57 érkezik vagy indul a megyeszékhelyre, vagy onnan vidékre.

Fried Noémi Lujza