Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kedves Testvérek!

Az elmúlt időszak politikai csatározásai világossá tették, hogy huszonhét évvel a forradalom után még mindig éberen kell figyelnünk a körülöttünk zajló eseményeket. Ezen politikai harcoktól nem függetlenítheti magát a magyar közösség sem, hiszen újra veszélyben érezzük iskoláink, intézményeink sorsát. Szükséges tehát hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a választásokon való részvételünk, és ezáltal nemcsak érdekeink érvényre juttatása, hanem a már kivívott  jogaink védelme is.

Tisztelettel kérünk minden testvérünket alkotmányos joguk felelős használatára és arra, hogy minél nagyobb arányban vegyenek részt a soron következő választáson. A részvétel nem egyszerűen személyes ügy, hanem közösségi védelmi rendszerünk is, amellyel meghatározhatjuk az elkövetkező időszakot. Fontos tehát, hogy értsük az idők jeleit és akkor, amikor cselekedni kell, ne hátráljunk meg, hanem bátran és felelősen képviseljük és vállaljuk Istentől kapott jogunkat és kötelességünket.

A békesség kötelékében:

Nagyvárad, 2016. december 7.

Csűry István püspök