Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kedden és csütörtökön elődöntőznek

Eldőlt, hogy május másodikán, kedden és negyedikén, csütörtökön játsszák a Kolozsvár–Nagyvárad kosárlabda bajnoki elődöntő első két mérőzését. A címvédő váradiakat szurkolóik is elkísérhetik a kincses városba, a VSK ugyanis egy autóbuszt biztosít 30 lej/fő áron a drukkerek számára. Jelentkezni a 0745/680-918-as telefonszámon lehet Kokovay Lászlónál. A belépőjegy 20 lejbe kerül, azok, akik a vendégszektorban szeretnének helyet foglalni, a 0749/874-806-os telefonszámon jelezhetik igényüket Anca Tirlánál. Mindkét találkozó 19 órától kezdődik és a Digi Sport csatorna közvetíti.

VSK kosarlabda

A női kosárlabda bajnoki döntő újabb, szerda esti meccse sem múlt el magyarellenes rigmusok nélkül. A kolozsvári Universitatea és a sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC találkozóján a hazai csapat kemény magja lefújás utánra tartogatta a súlyos sértéseket, amikor a magyar szurkolók a Székely himnuszt énekelték győztes csapatuknak.

A múlt heti sepsiszentgyörgyi mérkőzések után 1–1-es állásról folytatta Kolozsváron a két csapat az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálét, és a bajnoki címért folyó csata 2700 nézőt csábított ki találkozóra – miközben a szezon során általában 500–600 ember volt kíváncsi az U találkozóira. A hazai kemény mag ezúttal a meccs nagy része alatt mellőzte a székelyföldi csapat ellen rendszeresen elővett magyarellenes skandálásokat (nem úgy, mint a két csapat őszi meccsén), csak a második negyed közepén váltottak át rövid időre ezekre.

A 72–68-as Sepsi-sikerrel véget ért találkozó után azonban, amikor a szentgyörgyi drukkerek rákezdtek a Székely himnuszra, az U tábora a legkülönbözőbb, trágár, magyarellenes rigmusokkal igyekezte elnyomni a vendégek hangját.

A „Ki a magyarokkal az országból!” volt a legenyhébb a válogatott szidalmak közül. A Sepsi SIC 2–1-re vezet a bajnoki döntőben, és már tegnap, lapzártánk után megvédhette címét. Az U sikere esetén az ötödik mérkőzés dönt, amelyet vasárnap rendeznek Sepsiszentgyörgyön.