Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kata történet – a Nagyvárad Táncegyüttes bemutatója

A fent említett címmel készül új táncelőadás bemutatására a Nagyvárad Táncegyüttes. Az előadás, melynek rendező-koreográfusa László Csaba, népzenével és néptánccal azt a kérdést járja körül, hogy mi származhat abból, ha a férfiak és nők összetévesztik szerepeiket az életben.

Mi a közös Shakespeare alkotásaiban és a magyar népmesékben, mi köti össze ezt a két látszólag teljesen elkülönülő világot? Valószínűleg sokféle választ kaphatnánk a fenti kérdésekre, de jelen pillanatban a válasz erre a Nagyvárad Táncegyüttes új előadása, mely a népi humor táncba fogalmazásával próbál derűs tanulságot mutatni a mindig változó és mindig változatlan nő–férfi viszonyról, s amelynek középpontjában a makacs leány archetípusa áll. A készülő táncjáték alapjául Shakespeare makrancos Katája szolgál, amelyhez azonban a magyar mesehagyomány is csatlakozik, többek között például az ördög és a székely menyecske történetével.

kata 1

Az előadásra – melynek premierjére szeptember 16-án 19 órától kerül sor a Szigligeti Stúdió Fekete termében – már megvásárolhatók a jegyek a Szigligeti Színház jegypénztárában, annak szokásos nyitva tartása szerint. Mindazok, akiknek a korlátozott nézőszám miatt nem sikerül jegyet váltaniuk a bemutatóra, a következő előadásnapok valamelyikén, szeptember 17-én, 24-én és 25-én 19 órai kezdéssel vehetnek részt az előadáson. A Szigligeti Színház bérletes nézői a fenti előadások bármelyikére kedvezményes áron válthatnak jegyet.

A Nagyváradi Szigligeti Színház a Bihar Megyei Tanács által fenntartott közintézmény.

kata (tartalek)