Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kárpát-medencei gazdasági összejövetel Hajdúszoboszlón

A Magyar Nemzeti Kereskedőház március 16–17-én első alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás elnevezésű szakmai rendezvényt, melyen közel 100 kiállító és több mint 400 szakmai látogató részvételére számítanak.

Karpat-medencei LOGO

A Magyar Nemzeti Kereskedőház egyik kiemelt, stratégiai célja a határokon átívelő magyar–magyar gazdasági, üzleti és vállalkozói kapcsolatok élénkítése, Magyarország és a közép-európai régió országai közti együttműködések kialakításának elősegítése. Ennek érdekében a kereskedőház immár 22 külképviseleti irodát nyitott a szomszédos országok magyarlakta területein, valamint Lengyelországban.

Az eseményen a résztvevők átfogó képet kapnak a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési programok aktualitásáról, a 2017-ben elérhető európai uniós forrásokról, valamint elsők között ismerhetik meg a Széchenyi Exportkártya biztosította lehetőségeket. Az új, egységes szabályrendszer alapján működő hitelkonstrukció célja a kis- és középvállalkozások exporttevékenységének megkezdéséhez szükséges pénzügyi források biztosítása. A rendezvény védnöke Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár (Külgazdasági és Külügyminisztérium).

A konferencia március 16-án, csütörtökön 11 órakor kezdődik, amikor Magyar Levente és Perényi Zsigmond nemzetközi helyettes államtitkár köszöntőt mondanak, a szakmai előadások pedig 14 órakor kezdődnek. Március 17-én, pénteken a közös Kárpát-medencei gondolkodás jegyében személyes találkozókat és szakmai konzultációkat tartanak, illetve kiállításra és bemutatkozásra is lehetőség lesz.

A konferencia helyszíne a Hunguest Hotel Béke (Mátyás király sétány 10.), Hajdúszoboszló.