Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karitatív célokért pedálozhatnak

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a 24 óra egy mosolyért elnevezésű jótékonysági rendezvény, amelyet közösen szervez a nagyváradi Xterra Sportklub, a Lotus Center és a Gavril Curteanu városi kórház. Az előző évekhez hasonlóan az akció célja az adománygyűjtés annak érdekében, hogy hatékony berendezéseket vásárolhassanak a kórház gyermekonkológia-osztályára.

„Lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy a sportkedvelők – de nem csak – aktívan részt vállalhassanak a daganatos gyermekek felépülésében. Évente 50-60 gyermeket kezelnek az onkológia osztályon, de a megfelelő kezeléshez hatékony orvosi berendezésekre van szükség. A tavalyi akció során 20700 lejnyi adományt gyűjtöttünk össze, amiből két nélkülözhetetlen berendezést is vásárolhattunk” – nyilatkozta Szokolszky István (képünkön) szervező. Ő lesz azon sportolók egyike, aki 24 órán át folyamatosan szalad majd a jótékony cél érdekében, ugyanakkor megkísérli egy új rekord felállítását.

karitativ

Az ultramaraton december 19-én, 17 órától veszi majd kezdetét, s másnap, ugyanabban az időpontban ér véget. A 24 órás futás, illetve pedálozás a Lotus Center első emeletén felállított három futópadon, illetve három szobabiciklin lehetséges majd. Azok az érdeklődők pedig, akik szintén hozzá szeretnének járulni a teljesítményhez, csapatban dolgozhatnak majd egy kiváló futóval és egy kerékpár-versenyzővel.

 Sz. G. T.