Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karatetábor volt Székelyhídon

Immár második alkalommal került megrendezésre Nemzetközi Karate tábor Székelyhídon, szeptember 7–10. között a termálstrandon és a városi sporttelepen.

karatetabor 2

Koncentráció, kitartás, erő – az idei nemzetközi karatetábor résztvevői mindezt megtanulták és még sok minden mást is. Táborozok érkeztek a határ mindkét oldaláról, Budapestről, Győrből, Kisújszállásról, Nagykárolyból és Székelyhídról is.

Főszervező Guba József, a Főnix Sportegyesület elnöke és Veres Csaba.

A tonfa egy rövid bot, melynek hosszúsága 40-60 centiméter, vastagsága 3-4 centiméter és van egy oldalfogantyúja, ami a tonfára merőlegesen áll, ezt markolatnak hívják. Anyaga változó, készülhet fából, műanyagból, fémből. A tonfa jellegét tekintve inkább védekező fegyver, de hatásosan alkalmazható támadásra is.

karatetabor 1

Az edzések csoportokra osztva zajlottak, több mester irányításával övszín és életkor alapján mindenki a számára megfelelő tréningen vehetett részt. A magas szinten zajló technikai és erőnléti gyakorlatok megizzasztották a legkeményebbeket is, volt kyokushin karate edzés, shotokan karate edzés, kora reggeli futóedzés, kempo edzés, lazításként szolgált a vízi edzés, ahol már mindenki felszabadultan ütötte-rúgta a strand vizét maga körül, és elsősegély tanfolyam is szerepelt a programok között.

A tábor zárásaként a vendéglátós, főszervező Guba József, a Főnix Sportegyesület három danos mestere (sensei) mindenkinek megköszönte a részvételt, a kitartást és segítséget. A kedvező időjárás és a csapatok harcos szelleme jó hangulatú rendezvényt teremtett, melynek folytatása következik. Guba József egyébként 1986-ban ismerkedett meg a harcművészet tudományával, 1991-ben kezdett el karatézni, s immár tizenöt éve edző, de leginkább azt szereti, ha oktatóként emlegetik. A tábort a Bihar Megyei Tanács, a sportegyesület és helyi vállalkozok támogatták.

Képek és szöveg: Tatai István