Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karácsonyra várva

Mint minden ünnepre, a Karácsonyra is fel kell készülni. Sokak számára ez a felkészülés azt jelenti, hogy a nagy üzlethálózatoktól a kis boltokig mindent bejárnak, hogy megfelelő, méregdrága ajándékot vásároljanak szeretteiknek.

Az Ady Endre Elméleti Líceum 9. A osztályának tanulói másképpen képzelték el a felkészülést Jézus születésének a megünneplésére. Néhány napi lelkes próbálás után ellátogattak a Szent Márton Idősek Otthonába, hogy a családjuktól távol élő idős néniknek és bácsiknak örömet szerezzenek az ünnep alkalmából.

karacsonyra 1

A türelmesen, de nagy érdeklődéssel várakozó közönség két gitár kíséretével hallgathatta meg a Hóból az erdőt, a Csendes éjt, a Dicsőséget és a Mennyből az angyalt, sőt, a diákok örömére lassan be is kapcsolódott az éneklésbe, és így hallgató és hallgatottból percek alatt egy együtt éneklő kis boldog közösség lett. A rövid műsor elhangzása után a fiatalok saját készítésű üdvözlőlapokkal, és szerény, de tiszta szívvel adott kis csomagokkal örvendeztették meg a Szent Márton Idősek Otthonának a lakóit, akik, mint mondták, szeretettel visszavárják a kis művészeket.

karacsonyra 2

Mielőtt odaindultunk, mindnyájan reméltük, hogy az idős nénik, bácsik örülni fognak nekünk, de a nagy meglepetés az volt, hogy a barátságos mosoly, amivel fogadtak, a taps, amivel éneklésünket megjutalmazták, az együtt éneklés, és az ajándékozás lehetősége mekkora örömmel, mekkora szeretettel töltötte el mindnyájunk szívét.

Kicsinek és nagynak, fiatalnak és idősnek egyaránt hasonlóan felemelő élményt, valamint szeretetteljes, áldott Karácsonyt kívánunk,

Az Ady Endre Elméleti Líceum 9. A osztálya