Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karácsonyra készültek Réten is

A Csillagocska Református Zeneóvoda növendékei adtak elő betlehemes játékot és ünnepi műsort advent utolsó vasárnapján a váradréti református templomban. Az előadást megelőző ünnepi istentisztelet keretében Pálfi József lelkipásztor arra emlékeztette a szépszámban egybegyűlteket, hogy az emberi lét valódi küldetése nem más, minthogy a fentről jövő erők segítségével az egyes egyének felül tudják múlni önmagukat.

karacsonyra 1

Prédikációjában az igei példák mellett ugyanakkor Ernest Hemingway Nobel-díjas kisregényének, az Öreg halász és a tenger-nek történetét is felidézte, amely a túlerővel szembeni szűntelen küzdelemről szól, és egyaránt magába sűríti az emberi lét csodáját és tragikumát. Mint a példa kapcsán Pálfi-tiszteletes hangsúlyozta: fontos az, hogy az emberek ne csak erejük végső határait elérve „kiáltsanak Istent”, hanem tegyék mindennapi életük részévé az Isten felé fordulást. Az istentiszteletet követően a réti óvodások elevenítették fel Jézus születésének történetét, s műsorukban elhangzottak csoportos énekek, illetve egyéni szavalatok is. A gyermekek előadását a gyülekezet közös énekkel köszönte meg.

Sz. G. T.