Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karácsonyi vásár volt Margittán

Margittán 2014-ben szervezték az első karácsonyi vásárt, akkor Pocsaly Zoltán polgármester négy fabódét ingyen felajánlott az árusok részére. Ám csak egy nap volt tömeg a parkban, amikor a Margittai Ifjak Köre (akkor már felújítás alatt álló művelődési ház hiányában) a park színpadán szervezte meg az Adventi Ökumenkus Kórustalálkozót.

Fotó Madarász Ákos

Fotó Madarász Ákos

Tavaly négy napon át minden este helyi és környékbeli gyerekek és felnőttek léptek fel.  Idén már hat bódé állt az árusok rendelkezésére. Lehetett forralt bort, meleg teát szürcsölni, volt kürtőskalács, szállt a pattogatott kukorica és vattacukor illata, de kapni lehetet mézeskalácsot, levendulatermékeket Monospetriből és voltak kézműves munkák is. Lehetett vásárolgatni, elmerengni az idén csodálatosan feldíszített park ünnepi fényeiben, mindeközben minden este 18 órától színpadi műsor is volt. A hideg, sokszor mord időjárás ellenére jó volt látni az örömöt az emberek arcán, a gyerekek szemében a csillogást. A szervezők már tervezik a 2017-es Margittai Karácsonyi Vásárt.

Demián Zsolt