Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karácsonyi vásár Margittán

Hétfőn indult a második karácsonyi vásár Margittán a polgármesteri hivatal szervezésében, a polgármesteri hivatal melletti parkban. A hangszórókból felcsendültek a karácsonyi dalok, forralt bor és mézeskalács illata keringett a levegőben, épült a kürtőskalácssátor, kézművesek érkeztek Margittáról és Albisról, Monospetriből pedig levendulatermékekkel érkeztek árusok.

karacsonyi vasar margittan (2)

Antal Patrik nyitotta a fellépők sorát, őt követte a Margittán közkedvelt Daróczi Varga Carmen, aki magyar, román és angol karácsonyi dalokat énekelt. Pocsaly Zoltán polgármester nyitóbeszédében üdvözölte a közönséget, majd elmondta, hogy tavaly első alkalommal szervezték meg a karácsonyi vásárt. A polgármester hozzátette, hogy minden kezdet nehéz, illetve minden évben valamivel többet, jobbat szeretnének nyújtani a vásárban. Beszéde végén jó szórakozást és békés ünnepeket kívánt mindenkinek. Ioan Lazăr alpolgármester csatlakozott az előtte szólóhoz, így a város első két embere közösen nyitotta meg az idei margittai karácsonyi vásárt.

Demián Zsolt műsorvezető a beszédek után színpadra hívta az idei rendezvénysorozat legnagyobb meghívottját, Takács Nikolast, aki háromnegyed órás koncertet tartott zongorakísérettel. Az X-Faktor 2010-es felfedezettje mit sem törődött a kinti hideggel, nagy lelkesedéssel és odaadással énekelt a közönséggel. Fellépése után Takács Nikolas elmondta a Reggeli Újságnak, hogy jól érezte magát Margittán, szerinte a közönség is elégedett volt, látszott ez abból is, hogy a koncert után a polgármesteri hivatal lépcsőin közel száz ember várt a dedikálásra és egy-egy közös fényképre.

A margittai karácsonyi vásár folytatódik, hisz csütörtökig minden este 18 órától 21 óráig várják a helyieket és környékbelieket a park színpada köré.

Demián Zsolt