Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karácsonyi kézművesek

Kézműves kört tartottak hétfőn délelőtt az 53-as óvodához tartozó 19-es számú óvoda biharpüspöki épületében, ahol a közép- és nagycsoportosok karácsonyi hangulatban fogadták a Szacsvay Imre Általános Iskola I. J osztályát.

A karácsonyi kézműves foglalkozás a több mint tíz éve zajló Fürge kezek elnevezésű helyi projekt első alkalma. Ilyés Janka főszervező kifejtette, céljuk a karácsonyi hagyományok felelevenítése, a gyerekek formaalakítási és kompozíciós készségeinek, esztétikai érzékeinek fejlesztése.

karacsonyi kezmuvesek

Sanislav Brigitta és Kribus Szabó Tünde Erika óvónők segítségével interaktív módon elevenítették fel az adventi várakozás jelentőségét, a karácsony történetét. A kétórás tevékenység során a gyerekek hóember, fenyőfa, mézeskalácsember formájú szalvétatartót készítettek, melybe mikulásszalvétát helyeztek, csipkés papíralátétből pedig angyalkabábut varázsoltak. Nemezett karácsonyfa formájú alátétre hópihe, hóember, angyalka formájú díszeket ragasztottak, és karácsonyi üdvözlőlapokat is címeztek, közben pedig végig karácsonyi dalokat énekeltek.

A gyerekek kreativitása, fantáziája révén gyönyörű alkotások születtek. A foglalkozás vidám hangulatban telt, melynek végén cukorkát és szaloncukrot kaptak jutalmul a gyerekek.