Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karácsonyi játszóház volt a bábszínházban

MézesKarácsony címmel ünnepi játszóházra várta a gyermekeket vasárnap a nagyváradi bábszínházban a Lilliput Társulat. A meghívásnak elsősorban óvodás és előkészítő osztályos gyermekek, illetve az őket elkísérő szülők és nagyobb testvérek tettek eleget. A gyermekeket mesesarok, mézeskalács-díszítés, képeslapkészítés, valamint retro- és társasjátékok várták. Az egyik teremben ugyanakkor a kicsik találkozhattak a Mikulással is, akinek megköszönhették a kapott ajándékokat, és bemutathatták énektudásukat.

karacsonyi jatszohaz

„Mindig törekszünk arra, hogy havonta legyen olyan eseményünk, ami nem előadáshoz köthető. A nagy ünnepekhez mindig kötődik nálunk játszóház. Ez azért is fontos, mert a gyerekek egy picit közelebbről is meg tudják ismerni a bábszínészeket, ami azt gondolom, hogy fontos ahhoz, hogy még szívesebben járjanak az előadásokra” – nyilatkozta a Reggeli Újságnak Botházy-Daróczi Réka, a Lilliput Társulat művészeti vezetője.

karacsonyi jatszohaz (1)

Mint hozzátette, a kézműves-foglalkozások keretében a gyermekek többek közt olyan képeslapokat készíthettek el, amelyeket később postáztak is a címzetteknek, valamint olyan mézeskalácsokat díszíthettek ki, amelyet a társulat bábszínészei saját kezűleg készítettek. A játszóház a bábszínészekből álló Meseband együttes koncertjével zárult, amely karácsonyi dalokkal örvendeztette meg a kicsiket. A programot ugyanakkor egy divatbemutató is tarkította, melynek keretében Cristina Breteanu jelmeztervező által festett és hímzett kislányruhákat tekinthetett meg a közönség.

Sz. G. T.