Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karácsonyi hangverseny a filharmóniában

J.S. Bach (1685–1750) Karácsonyi oratórium, BWV 248/I-III – szólistákra, énekkarra és zenekarra című darabját hallhatja a közönség ma 19 órától a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu–Bartók hangversenytermében. Meghívott karmester Dorin Frandeş, szólistaként Diana Ţugui (szoprán), Cristina Damian (alt), Marius Boroş (tenor) és Cristian Hodrea (basszus) énekelnek.

Cristian Hodrea, Tódor Albert igazgató, Cristina Damian, Dorin Frandeş, Diana Ţugui és Marius Boroş

Cristian Hodrea, Tódor Albert igazgató, Cristina Damian, Dorin Frandeş, Diana Ţugui és Marius Boroş

A Nagyváradi Állami Filharmóniában ma 19 órától hallható karácsonyi hangverseny a 2016-os év utolsó koncertje, amely Dorin Frandeş vendégkarmester szerint egy hatrészes, monumentális alkotás, amelyben zenekar, kórus, szólisták és hangszerek hada működik közre. A meghívottak egybehangzóan nehéz műnek nevezték Bach Karácsonyi oratóriumát – amelyért már maga a szerző is megkapta azt a vádat, hogy az emberi hangot hangszerként kezeli –, így a kihívásokkal teli darab színpadi előadásáért Frandeş külön gratulál az énekeseknek.

Diana Ţugui kivételével – aki most először énekli ezt az oratóriumot – a Kolozsvárhoz szorosan kötődő fellépők közül Cristina Damian négy tanulóévet töltött Nagyváradon. Közös együttműködésre ebben a formában most először kerül sor, de ez nem zárja ki az előzetes ismeretséget, ily módon például Hodrea debütálása énekesként Frandeş személyéhez kötődik.

A szervezők és résztvevők sok szeretettel várnak mindenkit.

Szamos Mariann