Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karácsonyi adománygyűjtési akció

Az idén májusban, 12 alapítótaggal megalakult Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete karácsonyi adománygyűjtési akciót indított a héten.

karacsonyi

A nagyváradi Diófa Csárdában ismertették a Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesületének tagjai újabb jótékonysági gyűjtőakciójuk tervét.

Tank-Szigeti Ildikó, az egyesület elnöke közölte, hogy legutóbb a Szacsvay Imre Általános Iskola részére szerveztek gyűjtést, ez alkalommal pedig anyák és gyermekek érdekében szeretnék hasznossá tenni magukat. Szántó Ildikó, a Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság képviselőjeként és a gyermekvédelmi szakszolgálat vezetőjeként elmondta, hogy a gyűjtés célcsoportját azok az anyukák és gyermekeik jelentik, akik a szervezet anyaközpontjában és fejlesztőközpontjában laknak jelenleg. Az anyaközpont jelenleg öt anyukának (14 és 16 év közöttiek) és hét gyermeknek (0-4 év közöttiek) viseli gondját, akik hat hónapot maradhatnak az intézményben, ahol arra nevelik őket, hogy megtanuljanak gondoskodni gyermekeikről, és az anyukák idővel munkába álljanak, gyerekeik pedig bölcsődébe, óvodába járjanak. A fejlesztőközpontban sérült gyerekeket látnak el – jelenleg tízet -, akiket elhagytak a szüleik, és a speciális központok kórházakból 0 éves kortól kezdődően vehetik őket magukhoz (egészséges gyermekek esetében 3 éves kortól lehetséges ez).

A szervezők elsősorban gyermekgondozáshoz szükséges termékek adományázását kérik, mint például pelenkák, tápszerek, baba-mamakozmetikumok, tisztítószerek, illetve játékok, tiszta állapotban lévő ruhák, cipők, melyeket külön csomagolva lehet leadni.

A gyűjtés december 18-ig tart, és az adományozók a nagyváradi gyűjtőpontok mellett Biharon, Borson és Fugyivásárhelyen is ajándékozhatnak, melyek pontos elérhetőségeit az egyesület facebook-oldalán találhatják meg, illetve érdeklődhetnek a 0740186308-as telefonszámon vagy a magyarvallalkozonok@yahoo.com e-mail címen.

Szamos Mariann