Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karácsony igaz fényei Érsemjénben

karacsony3

Az Érsemjéni Kazinczy Ferenc Általános Iskolában már december elején elkezdődött a karácsonyra való hangolódás. December 11-én iskolánk tíz diákja, a „Semjéni Betlehemesek”, részt vett a Szatmár megyei Mikola község Ifjúsági és Turisztikai Központjában megszervezett betlehemes versenyen, ahol Érsemjén emberemlékezetet meghaladó múlttal rendelkező betlehemi játékát mutatatták be. Ezt a betlehemest több helyen is előadták a Székely Kapuk-Zöld Kapuk program keretében. Megfordultak a gálospetri gyermekotthonban, Nagyváradon, a püspöki palotában és a Mária Rádióban is. Meglátogatták a környékbeli iskolákat, új barátságokat kötve a bihari, a paptamási, az érkörtvélyesi, a kágyai, az érkeserűi és az érmihályfalvi diákokkal. A helyi időseknek kedveskedve az Érsemjénben hagyománnyá vált Idősek Karácsonyán is előadták betlehemesüket.

karacsony1

Nem csak a „Semjéni Betlehemesek” hangolódtak az ünnepre, de iskolánk valamennyi diákja is. Az osztályokat feldíszítették, a fejeken Mikulás sapkák „díszelegtek”, mindenki lázasan készülődött a karácsonyi műsorra, ahol végül december 22-én együtt vártuk a karácsonyt. Minden diákban, sőt még az óvónőkben, a tanítókban, tanárokban is nagy volt az izgalom, hogy mindenki jól szerepeljen. A kicsiktől és nagyoktól verseket, énekeket, és táncokat láthattunk-hallhattunk, melyek egytől egyik szívmelengetők, színvonalasak és szeretetteljesek voltak. Az érsemjéni önkormányzat részéről az ajándékozás sem maradt el, de a legfontosabb, hogy ezt a napot szeretetben, együtt töltöttük el. Köszönet a pedagógusoknak a felkészítésért, és hogy ezen a napon valamennyien együtt lehettünk.

karacsony2

Máté Zsófia tanuló