Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karácsony Benő iróniája

karacsony

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke könyvbemutatóra hívja az érdeklődőket október 21-én, ma 17 órától az univerzitás főépületének Bartók-termébe. A bemutatásra kerülő könyv címe: Az irónia Karácsony Benő regényeiben, szerzője dr. Balogh Andrea, a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék oktatója. A könyv Karácsony Benő regényeinek poétikájával foglalkozik, azzal a sajátos humorral és derűvel, ami olyannyira jellegzetes az író műveiben, továbbá az életmű XX. századi befogadástörténetét vizsgálja.

A kötetet dr. Balázs Imre József irodalomtörténész, a BBTE adjunktusa és a Korunk folyóirat főszerkesztő-helyettese, illetve dr. Boka László, a PKE docense és az Országos Széchényi Könyvtár tudományos igazgatója mutatja be. A bemutató házigazdája drd. Kordics Noémi, a PKE Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszékének tanszékvezetője. Mindenkit szeretettel várnak.