Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Karácsony a gyermekkórházban

A CE Ház idén is ajándékcsomagokkal és szeretettel érkezett a nagyváradi gyermekkórházba, hogy az ott ápolt gyermekeknek és családjaiknak kedveskedjenek. Több mint száz játékokkal, finomságokkal teli ajándékcsomagot adtak át a gyermekeknek, a családtagoknak pedig gyümölccsel, édességgel megtöltött csomagokat osztottak ki. Isten kegyelméből idén három alkalommal volt angyaljárás: december 8-án két fiatal holland önkéntes a hollandiai Stichting Hulp Oost-Europa képviseletében segített: a Bihari Református Egyházmegye gyülekezetei által elkészített 150 nem hétköznapi „cipősdobozt” osztottak ki. Rá egy hétre az egész évben szeretettel és nem kis áldozatvállalással munkálkodó ferences nővérek és a hollandiai Onstwedde kisváros református gyülekezetének diakóniai munkacsoportja közbenjárásával újabb száz doboz, társasjáték, plüss, édesség találta meg gazdáját a betegágyakon.

karacsony a gyermekkorhazban (7)

Aki december 19-én a nagyváradi gyermekkórházban járt, láthatta a másik száz ajándékdobozt, 80 gyümölccsel és édességgel megpakolt ajándékzacskót és a könyvecskékkel teli dobozokat szorgosan pakolászó piros sapkás önkénteseket. Nacsádiné Csuka Melinda kórházlelkész, Kerekes Mónika szociális munkás, a nagyváradi CE Ház vezetősége, fiatal önkéntesek és nem utolsó sorban egy Hollandiából érkezett Nijkerk-i kilencfős csoport együtt segédkezett a kórház valamennyi osztályán. A cél az volt, hogy minden itt ápolt gyermeket és családját megajándékozzanak a szeretet ünnepének küszöbén. Nem feledkeztek meg az ápolónőkről sem, hiszen az ő szeretetteljes munkájuk is nagyban hozzájárul a gyermekek kórházban töltött karácsonyának és mindennapjainak átvészeléséhez.

karacsony a gyermekkorhazban (3)

A csomagok korosztály szerint, külön fiúknak és külön lányoknak készültek egy karácsonyi cipősdoboz-akciónak köszönhetően, és egyenesen Hollandiából érkeztek a CE Házhoz. A csomagokat készítő holland családok gyermekei egy-egy személyes üzenetet, rajzot vagy saját fotót is a dobozokba rejtettek, így téve még különlegesebbé a nem hétköznapi cipősdobozt.

Bár azért mentek, hogy ajándékozzanak, az önkéntesek mégis sokkal gazdagabban hagyták el a kórházat. A gyermekek örömteli mosolya, az idősek kedves fogadtatása vagy egy gyermek fehéredő ujjacskái, ahogy egy holland önkéntes kezét szorongatta – ezek voltak a felbecsülhetetlen értékű pillanatok.

„Dicsőség a magasságos mennyekben az Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat!”

Bondár Zsanett, a CE Ház pszichológusa