Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kapitányuk nélkül folytatják a kézisek

A másodosztály nyugati csoportjában élen álló váradi férfi kézilabdacsapat is elkezdte a felkészülést a visszavágókra. Sebastian Tudor együttesének komoly érvágást jelent, hogy a csapatkapitány Cosmin Liberţ a rivális Târgu Jiu-i ESK-t erősíti majd a folytatásban.

Liberţ a riválist erősíti a továbbiakban

Liberţ a riválist erősíti a továbbiakban

„Szép időszakot töltöttem Váradon, sajnálattal távozom innen, de a gorjiak ajánlata anyagilag is jobb volt, emellett a csapat szeretne az élvonalba jutni” – erősítette meg távozását a váradiak alapembere. Mint ismeretes, az utóbbi évek során a VSK többször is kivívta a lehetőséget, hogy bekerülhessen a Nemzeti Ligába, ám pénzhiány miatt a csapat vagy sikertelenül teljesített, vagy pedig részt sem vett az osztályozón.

Sebastian Tudor edző

Sebastian Tudor edző

Liberţ mellett egy másik volt váradi játékos, Elvis Acsinia is a gorjiakat erősíti, így nehéz folytatás vár a VSK-ra, amely három ponttal előzi meg riválisát. A váradi csapat edzője, Sebastian Tudor, egy érkezőről is beszámolt: a 20 éves Tudor Botea a Nagybányai Minaurtól érkezik a VSK-hoz. „Fiatal tehetség érkezik a csapatunkhoz, aki több poszton is bevethető lesz” – nyilatkozta a fiatal szakvezető, aki sajnálatát fejezte ki alapembere távozása miatt. „Nagy veszteség számunkra Libert távozása, de az ellenfél ajánlata jóval felülmúlta azt, amelyet mi tudtunk számára biztosítani. Cosmin megszolgálta a bizalmat, és megérdemli, hogy komolyabb kihívás elé nézzen” – mondta Tudor, aki hozzátette: a VSK erőssége a csapategység és a fegyelmezett játék volt és marad a továbbiakban is.

A VSK nem először veszít el alapembert amiatt, hogy anyagi téren nem tud megfelelő szerződést biztosítani.