Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kaotikus a munkamódszer

Az RMDSZ városi tanácsi frakciója nem kéziféke, hanem mozgatóeleme szeretne lenni a nagyváradi önkormányzatnak, reagált Huszár István, a frakció vezetője Kis Gábor önkormányzati képviselő társaságában arra az állításra, ami egyes román lapokban jelent meg, miszerint rekordot döntött a helyi tanács, mert két és fél óra alatt több mint háromszáz anyagot vitatott meg.

Kis Gábor és Huszár István

Kis Gábor és Huszár István

Ez távol áll a valóságtól, hiszen néhány anyagot vitattak meg, például a helyi adókról és illetékekről szólót, de inkább a jelenlegi kaotikus metodológiára és a munkaütemre hívná fel a figyelmet, mely most jellemzi a városvezetést, tette hozzá Huszár István. Egy kétharmados többséggel rendelkező városvezetőségtől elvárható volna, hogy a határozattervezetek a törvényes időben kerüljenek fel a hivatal holnapjára, a rendes tanácsülés esetében öt, rendkívüli esetében három nappal az ülés előtt, hogy a tanácstagok tanulmányozhassák azokat, ezzel szemben például legutóbbi ülés előtt több mint háromszáz, az elhanyagolt ingatlanokról szóló tervezet egyik napról a másikra jelent meg az oldalon. Igaz, ezek némelyike duplán került fel a napirendre…

Káros az a gyakorlat is, , mondja Kis Gábor, hogy a közvitákat a javaslatok megtétele határidejének lejárta után szervezik meg, hiszen az ott elhangzottakat már nem veszik figyelembe a határozatok összeállításakor. Igaz, a határidőn belül érkezett javaslatokat sem, az RMDSZ-frakció például írásban is benyújtotta azokat – eredménytelenül. Kis Gábor azt is elmondta, hogy több határozatot is problémásnak talál, például a múlt hónapban az ifjúsági szálloda megvételéről és az ehhez kapcsolód költségvetés-módosításról szólót, illetve kikérte a hőenergia előállítási árának emeléséről szóló határozatot is, mivel kíváncsi arra, hogy milyen elemekből tevődik össze pontosan az előállítási ár.

F. N. L.