Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kányádit szavaltak a kisiskolások

Kedden zajlott Nagyváradon a XVII. Kányádi Sándor szavalóverseny körzeti szakasza, amelynek az idén első ízben a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium adott otthont. A megmérettetésen több mint harminc elemista, illetve előkészítő osztályos gyermek mérte össze tudását három korcsoportban, melyeknek mindegyikéből hárman juthattak tovább a megyei szakaszra. A kicsik a verseny névadó költőjén kívül László Noémi és Kovács András Ferenc költeményeivel is készülhettek.

Az eseményt Szakács Zoltán lelkipásztor nyitotta meg egy rövid áhítattal, majd az iskola igazgatója, Szabó Zsuzsanna köszöntötte az egybegyűlt gyermekeket és szülőket. Az igazgatónő ugyanakkor köszönetet mondott a szervező pedagógusok, Kovács Ildikó, Koncz Ágota, Soós Orsolya, Kallós Tímea Boglárka és Csűry Anikó munkájáért, valamint a külsős pedagógusokból álló zsűrinek a szerepvállalásért. Szabó Zsuzsanna tiszteletét fejezte ki a tanítók iránt, akik tulajdonképpen azokat a nélkülözhetetlen alapokat fektetik le a gyermekekben, amelyekre később a középiskolai tanárok építkezhetnek.

kanyadit 1

A megmérettetés végén az alábbi eredmények születtek. Az első és előkészítő osztályosok kategóriájában I. Bárdos Ingrid (Szacsvay Imre Általános Iskola, I. osztály), II. Meleg Nóra (16-os Általános Iskola, előkészítő osztály), III. Tóth Tibor (Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, I. osztály). A II–III. osztályosok mezőnyében I. Coroianu Dávid (Szacsvay Imre Általános Iskola, III. osztály), II. Tamás-Péter Panna (Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, II. osztály), III. Soós Nimród (Dimitrie Cantemir Általános Iskola, III. osztály) és III. Balogh Petra (Szacsvay Imre Általános Iskola, III. osztály). A negyedikesek közt I. Guba Áron-Máté (Szacsvay Imre Általános Iskola), II. Pintea Alexandra (Nicolae Bălcescu Általános Iskola).

kanyadit 2

Különdíjban részesült még Kajtor Sára, a Lorántffy gimnázium előkészítő osztályos tanulója, valamint Uivarosi Denisa és Bántó Patrick, a Dimitrie Cantemir Általános Iskola harmadik osztályos tanulói. A gyermekek díjazását az Illyés Gyula Könyvesbolt, a Diákokért Alapítvány és a Lorántffy Gimnázium szülőbizottsága támogatta.  A szavalóverseny megyei döntőjére Nagyszalontán kerül sor, az országos szakaszt pedig a szilágyságban szervezik meg, Varsolcon.

Sz. G. T.