Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kányádi szavalóverseny Nagyszalontán

Március 12-én – akárcsak az előző években – Nagyszalontán rendezték meg a Kányádi Sándor Szavalóverseny megyei szakaszát. A megmérettetésre nagyon sok kisdiák készült, de közülük csak 37-en vehettek részt a megyei versenyen, hiszen előzőleg körzetenként válogatták ki a legtehetségesebbeket. Délelőtt 10 órakor a Sinka István Művelődési házban – a rendezvény színhelyén – minden készen állt arra, hogy a tanulók megmutathassák tehetségüket.

KAanyadi 2

Kiri Evelin bemondó üdvözlő szavai után a Toldi néptánccsoport lépett színpadra, majd Mészár Julianna, az Arany János Elméleti Líceum igazgatónője köszöntötte a versenyzőket, felkészítő pedagógusokat, szülőket és a zsűri tagjait, majd elkezdődött a verseny. A sok, izgalomtól kipirult arcú tehetséges versmondó szebbnél-szebb verseket szavalt Kányádi Sándor, Kovács András Ferenc és László Noémi költeményeiből. A zsűri tagjai (Pető Csilla tanfelügyelőnő, Bodóczi Erzsébet tanárnő, Kiss Mária, az Arany János Elméleti Líceum aligazgatónője és Mikló Ferenc református lelkész) nem volt könnyű helyzetben. Míg a zsűri értékelt, a résztvevőket szeretetvendégség várta a szomszédos teremben, valamint kézműves-foglalkozásokon vehettek részt.

KAanyadi 1

Végre elérkezett a várva-várt pillanat: a zsűri meghozta döntését. Pető Csilla, a zsűri elnöke méltatta a versenyzők és a pedagógusok kiemelkedő munkáját és a magas színvonalú versenyt. Az országos megmérettetésen májusban, a Szilágy megyei Varsolcon minden korcsoportból két versenyző képviselheti Bihar megyét: az előkészítő és I. osztályosok korcsoportjából Jámbor Anna (Arany János Elméleti Líceum, Nagyszalonta) és Karsai Kristóf (Zelk Zoltán Gimnázium Érmihályfalva); II–III. osztályosok korcsoportjából Takó Dorottya Csilla (Arany János Elméleti Líceum, Nagyszalonta) és Tölcsér Dávid (Horváth János Elméleti Líceum, Margitta); a IV. osztályosok korcsoportjából Coroianu Dávid (Szacsvay Imre Általános Iskola, Nagyvárad) és Piski Orsolya (Paptamási 1 sz. Általános Iskola).

KAanyadi (tartalek)

A nagyszalontai tanítónők köszönetet mondanak mindazoknak, akik támogatták a verseny megszervezését. Elsősorban az Arany János Elméleti Líceum vezetőségének, a Pro Lyceum Alapítványnak, a Nagyszalontai Református Egyházközségnek, az RMDSZ-nek és a nagyszalontai Polgármesteri Hivatalnak.

Sok sikert kívánunk minden Bihar megyei kisdiáknak, hogy az előző évekhez hasonlóan most is eredményesen képviseljék megyénket az országos megmérettetésen.

Az Arany János Elméleti Líceum tanítói