Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kánikulában is kevés az ingyenes ivóvíz

A héten nagy kánikulát kell, elviseljenek a nagyváradiak, nem árt ezekre az esetekre tudni azt, hogy Nagyvárad központjában hol juthatnak ivóvízhez, vagy esetleg, ha szükséges hirtelen orvosi ellátáshoz a járókelők.

Nagyvárad főterén és központjában nincs ivókút, sem semmilyen ivóvízforrás, amit ingyenesen vehetnének igénybe a polgárok. Aki a Szent László téren lesz szomjas, annak el kell sétálnia vagy a Körös áruházig, a December 1. parkig, vagy a Garasos-hídig. Ezeken a helyeken vannak csak az önkormányzat által kihelyezett ivó kutak.

kanikulaban

Az ivó kutak mellett a szomjas váradi választhat több kihelyezett úgynevezett „hűsölő kuckó” közül is, ilyenből van a sétáló utcán is. Ebbe a hűsölő-őkuckóba látogattunk el, ahol egy orvosi asszisztens, Könyves Ildikó (képünkön) várja azokat, akiket a hőség a légkondicionált, vízzel felszerelt kuckókba zavar az utcáról. Az asszisztensnő elmondta, hogy tegnap délelőtt csupán egyetlen vérnyomásmérésre érkező kliense volt, de tegnap tizenhárman is igénybe vették a kuckóban ingyenesen kínált egészségügyi szolgáltatásokat. Az asszisztensnő elmondta, hogy a legtöbben vérnyomásmérésre érkeznek, de vannak, akik csak megpihennek és isznak egy pohár vizet.

A hűsölő-kuckókat délelőtt tíz és délután hat óra között lehet igénybe venni.

Vincze-Nagy Anikó