Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kampány a családon belüli erőszak ellen

A Romániai Rendőrség a Necuvinte Egyesülettel közösen Törött szárnyak névvel kezdeményezést indított, amely a családon belüli erőszakot hivatott megakadályozni.

A kezdeményezés fő célja az, tudatosítsa a közösség tagjaiban, mekkora problémát jelent az erőszaknak ezen típusa, valamint, hogy segítséget nyújtson a családon belüli erőszak áldozatainak.

A rendőrségi közlemény szerint főleg nőket, gyerekeket és idős személyeket ér családon belül erőszak. Fontos tehát a biztonságuk érdekében megelőző intézkedéseket tenni.

kampany

A kampány részeként egy filmet is készítettek egy olyan nőről, aki családon belüli erőszakot szenvedett el. A kisfilm a rendőrség honlapján megtekinthető. Ugyancsak a kampány a részeként kiadtak egy útmutatót a családon belüli erőszak áldozatainak.

A Bihar Megyei Rendőrség bűnmegelőző osztályának munkatársai a kampány keretében iskolákba és egyetemekre is ellátogattak ismeretterjesztő célzattal. A kampányba különböző civil szervezetek is bekapcsolódtak, többek között a Bihar megyei Lámpás Egyesület és a Smile Egyesület.

A kampány –  mely év végéi tart – keretén belül több mint 3000 szórólapot osztottak szét, és több mint 5000 plakátot függesztettek ki.