Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kálmán Szabolcs lett a legjobb sportoló

Az év végi zsúfoltság helyett az év eleji uborkaszezonban tartotta meg ünnepi díjátadóját a Nagyváradi UAMT-Agora Egyetem SK. A döntés jónak bizonyult, hiszen így a helyi sajtó képviselői teljes létszámban tudtak részt venni a gálán.

Az UAMT-Agora Egyetem SK díjazottai és támogatói

Az UAMT-Agora Egyetem SK díjazottai és támogatói

 

A borsi útón található Master Rendezvényközpontban megtartott esemény kezdetén egyperces néma csenddel emlékeztek Vancea Pálra, a klub alapítójára, egyben vezetőjére, aki tanítómestere volt a jelenlegi vezetőknek és sportolóknak.

A díjátadó első részében a támogatóknak köszönték meg a segítséget a klub három fiatal vezetője, Raul Tudorică elnök, Bernáth Csaba és Melania Câmpan szakoktatók. Emlékplakettet kapott Horia Andrian Stanciu (az UAMT vállalat igazgatója), Jean Mişu Manolescu (az Agora Egyetem rektora), Ştefan Botez (a Fidelitas Kft vezetője), Mihai Binşelean (az Isrom Impex Kft vezetője), Romulus Gabor (a Lincoln Trade Kft vezetője), akik évek óta hűséges támogatói a klubnak. További négy személy, Dinu Şerban Cherecheş (Amatic Kft), Kóródi József (a megyei sport és ifjúsági igazgatóság sportfelügyelője), Mircea Lucaciu (sportorvos, Medica Sport Lumiro Ktf) és Tulkos Rómeó (a Kóreai Harcművészetek Romániai Szövetségének alelnöke) kapott díszoklevelet. Szintén megköszönték a sportolók szüleinek támogatását, s vár név szerint nem sorolták fel őket, a szervezők hangsúlyozták, fontos szerepük volt a sikerekben.

Romulus Gabor az egyik hűséges támogató

Romulus Gabor az egyik hűséges támogató

Az UAMT-Agora Egyetem SK jó évet zárt mind a hazai mind pedig a nemzetközi megmérettetéseken. Az Európa-bajnokságról három arany két bronzéremmel és két negyedik hellyel tértek haza a sportolók, míg az országos bajnokság döntőjében 30 alkalommal álltak dobogóra (a mérleg 4 arany-, 9 ezüst- és 17 bronzérem volt).

Tulkos Rómeó, a klub egyik barátja és segítője

Tulkos Rómeó, a klub egyik barátja és segítője

A 2014-es év legjobbjának Kálmán Szabolcsot választották (egy arany és egy bronzéremmel tért haza az EB-ről, míg országos szinten arany és ezüstérmet szerzett fukugóban és katában), második lett Robert Diner Botez (Eb-bronzérmes fukugóban, illetve többszörös országos bajnoki éremszerző), a harmadik helyen Andrei Moga (Eb negyedik helyezett és országos bajnoki dobogós), míg a negyediken Andrei Tăuţan (egyéni és csapatkumite Európa-bajnok a gyermekek között) zárt. A további díjazottak: Király Márk, George Ristea, Antonio Hava, Andrei Luca, Raul Iancu, Darius Luca, Ionuţ Tăuţan, Veres Tamás és Răzvan Olariu.

Kálmán Szabolcs zárt a rangsor élén

Kálmán Szabolcs zárt a rangsor élén

“Sikeresen zártuk a 2014-es évet, sportolóink keményen dolgoztak az edzéseken, így a hazai és nemzetközi mezőnyben is megállták a helyüket. Köszönjük a támogatóinknak, a szülőknek és a sajtó munkatársainak, akik velünk voltak, s bízunk benne, idén is hasonló eredményeket értünk majd el”–mondta a klubelnök, Raul Tudorică