Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kalákáztak Szentjobbon

Mintegy hetvenen gyűltek össze szerda délután Szentjobbon, hogy az újonnan kialakított RMDSZ-székházat kezdjék el kitakarítani és renoválni. A helyi érdekvédelmi szervezet a településen működő gyermekotthonnal szembeni elhagyatott ingatlant bérelte ki székházkialakítása céljából. Az RMDSZ önkéntes mozgalmának, a Tulipán Kalákának a keretén belül Zatykó Jácint elnök, Szentjobb frissen megválasztott alpolgármestere irányította a munkálatot. Meg kellett tisztítani az udvart az elburjánzott növényzettől, majd az épület belső részében folytatták a takarítást.

Kalaka 1JPG

Az önkéntes akción jelen volt Borsi Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető alelnöke is, aki üdvözölte a helybéliek kezdeményezését, majd gratulált a kalákásoknak, külön köszöntve Fábián Tibor református tiszteletest a jelenlévők közül. „Átok a sok száj, és áldott a sok kéz, Szentjobbon pedig úgy látszik, hogy van sok szorgos jobb(kéz), aki tenni akar a közösségért. Az új RMDSZ-székház legyen a magyarság háza, ahol érezhetjük, hogy oda tartozunk nemzetünk egyik fő motívuma, a tulipán alatt” – mondta az alelnök. Zatykó Jácint megköszönte mindenkinek a jelenlétét és a segítségét, majd a folytatáshoz hívott mindenkit, hiszen bőven lesz még munka, mire beköltözhetnek az épületbe. A kaláka kötetlen beszélgetéssel és szeretetvendégséggel zárult – írták lapunknak a szervezők.

Kalaka 2