Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kábítószer-kereskedőkre csapott le a rendőrség

Több mint két és fél kilónyi vadkendert foglaltak le a rendőrök tegnap egy átfogó, házkutatásokkal egybekötött rajtaütésen. Hat helyen tartottak házkutatást, belényesi, vaskohsziklási és petrelényi lakásokban. Az akció egy régebben elkezdett nyomozás végkifejlete volt, a rendőrök ugyanis hetek óta megfigyeltek több olyan személyt, akikről azt feltételezték, hogy szervezett bűnbandákban forgalmazzák a drogot több Bihar megyei településen. A házkutatások során több tő elültetett vadkenderre és már szárított, feldolgozott drogra is bukkantak. Az eddigi nyomozások során kiderült, hogy egy hattagú kábítószercsempész bandáról van szó, a banda tagjainak életkora 18 és 35 év között van.

kabitoszer

A vadkendertöveken kívül, marihuánát, illetve a kábítószer kiporciózására használt mérlegeket, s a marihuánás cigaretták előállítására alkalmas eszközöket is találtak a nyomozók. A banda tagjait előállították, az ellenük felhozott vád tiltott szerek előállítása és forgalmazása. A nyomozás folytatódik, ugyanis feltételezhető, hogy felgöngyölítve ezt a szálat, a rendőrség több drogdíler nyomára is bukkanhat.

(szőke)