Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jubileumi fotótárlat nyílt Váradon

Tóth Istvánnak, az Euro Foto Art Egyesület elnökének szerdán nyílt jubileumi tárlata a nagyváradi Euro Foto Art Galériában, ahol 65 színes és fekete–fehér képét tekinthették meg az érdeklődők. A galéria falaira kihelyezett, gondosan kiválogatott alkotások a megyeszékhely fotográfiai történetét mutatják be.

A megnyitó pillanatai

A megnyitó pillanatai

A tárlatnyitón Tóth István fotóművész felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy immár négy évtizede létezik az általa vezetett Tavirózsa Fotóklub. Azt is hangsúlyozta, hogy az önkormányzat végül támogatta a testvérvárosi kapcsolatokat illusztráló százoldalas katalógusuk kiadását, amelynek megjelenése jövő hétre várható, és el is juttatják valamennyi testvérvárosba, a Polgármesteri Hivatal ugyanis ezek listáját, illetve az elérhetőségeiket az egyesület rendelkezésére bocsátotta. Arról is beszámolt, hogy a régi, Sas-passzázsban lévő emeleti termekből– melyek állandóan beáztak – az önkormányzatnak köszönhetően egy csodálatos székhelyre költöztek a várba. Arra is kitért, hogy költözéskor talált rá arra a tagsági könyvére, amely szerint immár 40 éve tagja a Romániai Fotóművészek Szövetségének. Ezután röviden összefoglalta a fotóklub történetét, fejlődését és a hullámvölgyeket.

Az eseményen jelen lévő Dacian Palladi városmenedzser és Eugen Negrea, a Romániai Fotóművészek Egyesületének elnöke is méltatták Tóth István kitartását. Mint elhangzott, Nagyvárad erős központja a hazai fotóművészetnek, hisz itt a jelenlegi művészek továbbadva tudásukat formálják az újabb és újabb tehetségeket.

A tárlat anyagát Ramona Novicov műkritikus méltatta, hangsúlyozva, hogy minden képről Tóth István derűje, életszeretete, egyedi stílusa köszön vissza ránk. A zenei momentumokról Thurzó Sándor József brácsaművész gondoskodott.

A tárlat hétköznap 9–19 óra között, október 28-ig tekinthető meg a galériában (Nagyvásártér, ma December 1 park, 12. szám). A belépés ingyenes.

(sükösd)