Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jövőre versenyvizsgázhatnak az egyetemi oktatók

A Nagyváradi Egyetem rektora Constantin Bungău, beszámolója elején kifejtette, hogy a szeptember 30-án hozott oktatási törvény nagy mértékben befolyásolta az idei tanévet. Statisztikák készültek, melyek alapján kitűnik, hogy a tizenöt kart, két didaktikai és hét doktori képzést működtető intézmény alkalmazottainak száma fennállása óta először csökkent ezer alá. A folyamatban lévő tagozati és a hamarosan induló vezetőségi választások mellett több meghirdetett tantestületi állás is betöltésre vár, (előadótanár, tanársegéd, egyetemi adjunktus, professzor). A versenyvizsgákat 2016 január végére és február elejére fogják kiírni, a részletek az egyetem honlapján(www.uoradea.ro).  elérhetőek. A rektor elmondta továbbá, hogy az egyetem épületein is folyamatosan dolgoznak, így elsőként hamarosan elkészülnek a műszaki kar laboratóriumai.

jovore

A kutatási területeken jelenleg futó tizenhét projekt 2015 végére 90 százalékban befejeződik. Stănăşel Iulian, a Támogatás a sikeres karrierért a visszamodellezés területén (Reverse Engineering, RE) nevet viselő program vezetője részletesen kifejtette a projekt lényegét. A 252 részvevő alap-és mesteri képzésben részesülő diák gyakorlati képzéseken vehetett részt, amelyeken a hasonlóprofilú munkáltató cégek tanácsokkal is ellátták őket az iskolai évek végét követő szakmabeli elhelyezkedés lehetőségeiről.

Szamos Mariann