Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jövőre kétszer is fellép Romániában Andrea Bocelli

A 2017-es év során kétszer is fellép Romániában Andrea Bocelli olasz tenor. A legendás énekes először 2017. június 22-én koncertezik a bukaresti Alkotmány-téren, majd azt követően június 25-én, Kolozsváron, a sportarénában.

Koncertje első felében a világtalan tenor híres operaáriákat interpretál majd a maga összetéveszthetetlen stílusában, míg a koncert második felében két legújabb lemezéről, a Cinema és a Romanza című album 20-ik jubileumi kiadásáról énekel majd slágereket.

jovore ket

A Cinema olyan klasszikussá vált filmek érzelmekkel teli betétdalait foglalja magába, mint a Doktor Zsivágó, a Love Story, A Keresztapa, Az élet szép, a Gladiátor, vagy az Álom luxuskivitelben, valamint népszerű musicalslágereket a West Side Story-ból és az Evita-ból.  A Romanza album jubileumi kiadása – amely minden idők legeladottabb olasz albumává vált – olyan slágereket foglal magába, mint Time To Say Goodbye, a Vivere, a Vivo Per Lei, a Miserere vagy a címadó Romanza.

Andrea Bocelli örökletes zöldhályoggal született, amely egyre erősebben rontotta látását. 12 éves korában egy futball-labda találta fejen, melynek következtében teljesen megvakult. A pisai egyetemen jogtudományt tanult. Egy évig ügyvédként dolgozott, mielőtt teljesen a zenének szentelte volna magát. Több hangszeren játszik. Énekesként először Pavarotti ajánlására Zuccheróval, a híres olasz popénekessel ment európai körútra, ahol a Miserere című dalt énekelték együtt. Majd Caterina Caselli Sugar című projektjébe szerződött le. Eddigi pályafutása során több mint 80 millió lemezt adott el. Ő az egyetlen olasz, aki popdalokat és operaáriákat tartalmazó lemezével valaha fel tudott kerülni az amerikai slágerlista második helyére, ezzel az úgynevezett pop-opera legsikeresebb előadójává vált.

Romániai koncertjeire már kaphatók jegyek az Eventim jegyiroda hálózatában (www.eventim.ro). A jegyárak helyszíntől és kategóriától függően 145 és 950 lej között váltakoznak.

Sz. G. T.