Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jövőre elkészül a nagyváradi reptér új terminálja

Románia egyik legkorszerűbb utasterminálja jövő évtől a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtéren lesz, jelentette be kedden közleményben a Bihar Megyei Tanács.

jovore

A helyi költségvetésből megvalósuló bővítési és modernizálási munkálatok értéke 20.798.860 lej, számolt be az Agerpres hírügynökség.

A közlemény szerint feltétlenül szükség van a terminál megépítésére, figyelembe véve, hogy decembertől kezdődően hetente néggyel bővül a bukaresti járatok száma, 2017 márciusától pedig megháromszorozódik a repülőforgalom.

A befektetéshez szükséges összeget költségvetés-kiegészítés keretében utalta ki a helyi tanács október 31-ei ülésén. A munkálatok elvégzésére megszabott idő 12 hónap.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke bizakodón nyilatkozott arról, hogy az új terminált még a jövő év során felavathatják. “A 2017-re előre jelzett forgalom késztetett minket gyors döntésre az új terminál felépítéséről. Ez lesz az egyik legkorszerűbb Romániában” – mondta Pásztor.