Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jövő héten átadják az összegyűlt pénzt

 Közlemény

Az Új Magyar Szó online portálon (a Maszol.ro internetes híroldalon – szerk. megj.) július 10-én Tőkéséket gazdagítja az árvízkárosultak pénze? címmel megjelent írás kapcsán a következőket kívánjuk leszögezni:

Ismeretes, hogy az EMNT Erdély-szerte önkénteseket toborzott, akik a magyarországi árvízvédelmi munkálatokban segédkeztek. Az is ismert, hogy az EMNT – a nemzetközi átutalási költségek csökkentése érdekében – korábban felajánlotta számláját mindazoknak, akik pénzadománnyal kívánnak segíteni a magyarországi árvízkárosultakon.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak nem volt tudomása arról, hogy a magyarországi árvízkárosultak megsegítésére felajánlott összegek az OTP Bank említett kolozsvári fiókjában „automatikusan” az EMNT számlájára kerültek, és ennek az okát sem ismeri.

Sandor Krisztina

Az EMNT nevében közleményében Sándor Krisztina reagált a Maszol.ro cikkére

Az EMNT eddig 97 adakozótól összesen 8099,10 lejt gyűjtött össze, ebből 3934,10 lej szerepel a bankszámláján, 4165 lejt pedig EMNT-irodákban összesítettek készpénz formájában.

Az összegyűlt adományokat – a következő napokban befolyó összegekkel együtt – az EMNT képviselői a jövő hét elején személyesen adják át a dunabogdányi árvízkárosultaknak, az adakozók névsora kíséretében.

Végül megjegyzendő, hogy még az Új Magyar Szó cikkében említett adományozó sem feltételezte, hogy az EMNT más célokra költené el az adományokból befolyó összeget, amint azt a cikk címe meglehetősen rosszindulatúan sugallja.

Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke

Szerk megj:Maszol.ro cikkének – az MTI által összeállított – összefoglalója a Reggeli Újságban a Hová kerülnek az adományok? címmel jelent meg, és csakis azután, hogy Sándor Krisztina lapunknak is eljuttatta közleményét, tehát rajtunk keresztül is meg akarta magyarázni a helyzetet. A közleményt viszont nem tehettük volna be, ha nem írjuk meg, mire reagál az EMNT ügyvezető elnöke.