Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jóváhagyták az ártámogatást

Jóváhagyták a 2013 utolsó évharmadára állami támogatást kapó gázolaj mennyiségét, a rendelet április 2-án megjelent a Hivatalos Közlönyben is, tájékoztatott a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) Bihar megyei kirendeltsége.

Az elmúlt év utolsó harmadára 86,4 millió liter gázolajra jut állami ártámogatás, ennek értéke 120,9 millió lej. Az állami támogatás a mezőgazdasági munkálatokhoz felhasznált gázolaj standard és csökkentett jövedéki adója közötti különbség visszatérítését jelenti, ezt 21 euró ezer literenként. A 2013-as évre a támogatás értéke 1,3991 lej literenként.

Jovahagytak

Április végéig egyébként a gazdák kérhetik a 2014 első évharmadában elhasznált gázolaj árának megtérítését. A kérelmeket az elhasznált gázolaj mennyiségét igazoló iratokkal az APIA megyei székhelyén (Nagyvárad Püspöki/ma Matei Corvin utca 1. szám) nyújthatják be azok, akik kérték a területalapú támogatást is.

Azoknak, akik megkapták a támogatás előzetes jóváhagyását, az évharmadonként benyújtandó kérvény mellett közölniük kell az ügynökséggel azt, hogy a gázolaj-mennyiséget részletekben vagy egy alkalommal kívánják megvásárolni.

Az APIA Bihar megyei székhelyén eddig 457-en kérték a tavalyi utolsó évharmadban elhasznált gázolaj ártámogatását, és 564-en az idei év első harmadára az előzetes beleegyezést, mondta Florian Pavel, az ügynökség Bihar megyei vezetője, aki nyomatékosan felhívta minden érintett figyelmét, hogy a kérvények benyújtási határideje április 30.