Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jóváhagyták a kisajátításokat

Rendkívüli ülésre hívták össze tegnap Nagyvárad önkormányzati képviselő-testületét. Az ülés napirendjén egyebek mellett a majdani gyorsforgalmi út – ami az Alsó Körösoldali (ma Făcliei) úton levő úgynevezett „Macio” hídtól kiindulva a Kálvária és a Kálvin János utcákat keresztezve csatlakozna a Hegyesi Márton (Ecaterina Teodoroiu) utcához, ahonnan kivezetne egészen az Oncsa-telepig – második és harmadik szakaszának megépítéséhez szükséges kisajátítások jóváhagyása szerepelt. A második szakasz kisajátításáról szóló tervezet a tanács februári rendes ülésén egyébként elbukott. Ezek kapcsán Cristian Puşcaş demokrata-liberális párti (PDL) tanácstag arra kérte a tanácsot, hogy ezentúl havonta kaphassanak tájékoztatást a kisajátítások állásáról, mivel a téma érzékeny, és a lakosok is érdeklődnek iránta. A két tervezetet a hattagú RMDSZ-frakció nem szavazatai ellenére, a szociálliberális és PDL-s tanácstagok igen voksaival fogadták el.

jovahagytak

A program második szakaszában egyébként 41 telket és házat sajátítanak majd ki, ez összesen 11 590 négyzetméternyi területet jelent a Kálvária-domb és a Kálvária (ma Gh. Doja) utcák közötti szakaszon. A két ház és a telkek tulajdonosainak a tervek szerint közel 1,9 millió lejt fizetnek kártérítésként.

A program harmadik szakaszában a Kálvária és a Kórház (ma Louis Pasteur) utca közötti szakaszon sajátítanak majd ki két házat és két garázst, és 459 négyzetméternyi telket, erre valamivel több, mint 880 ezer lejt különített el az önkormányzat.

Fried Noémi Lujza