Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jóváhagyták a jövő évi iskolahálózatot

Egyhangúlag hagyták jóvá a 2017/2018-as helyi iskolahálózatot hétfői rendkívüli ülésükön a nagyváradi önkormányzati képviselőtestület jelen lévő tagjai.

Iskolanap (3)

Archív felvétel

Az iskolahálózatban tavalyhoz képest kisebb változások történtek, az 5-ös számú, önálló jogi személyiség nélküli óvodát például a Dacia Általános Iskolától a Friedrich Schiller Német Elméleti Líceumhoz csatolták. Speciális oktatási státusza lesz a George Bariţiu és Ioan Bococi Műszaki Szakközépiskoláknak. A Georgiana Főiskola marad, és líceumi tagozatából létrehozzák a Henri Coandă Magániskolát. Megszűnik három magánóvoda, a Planeta Copiilor, a Ciufulici és a Ţara Piticilor, a Trei Ursuleţi Magánóvoda összevonja két tagozatát.

A jászvásári (Iaşi) Green Education Ökológiai Alapítvány ugyan jelezte, hogy főiskolát működtetne az Onisif Ghibu-iskola épületében, de szerződést nem mutattak fel, így ott egyelőre nem indul főiskolai oktatás.

(fried)