Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jótékonysági vásár a nehéz sorsúakért

Jótékonysági vásárt tartott szombaton délelőtt a Máltai Segélyszervezet nagyváradi kirendeltsége. Ez alkalommal elsősorban bébiételeket kínáltak nagyon jutányos áron, de ruhaneműket is láttunk, a váradi Szent Angéla Gyermekotthon kis lakói pedig saját készítésű tárgyakat árusítottak.

jotekonysagi

Kézimunkákat, bébiételeket kínáltak

Mint azt Szűcs Emesétől, a szolgálat önkéntesétől megtudtuk, a bevételből nehéz sorsú családokat segítenek majd, és terveik szerint kéthavonta megszervezik a jótékonysági vásárokat. A vásár helyszíne ez alkalommal a Barátok temploma melletti udvar volt, ott található egyébként a máltaiak székhelye is. Szűcs Emese azt is elmondta: szívesen fogadnak adományokat, és önkéntesek jelentkezését is várják, utóbbiak a 0770/120-073-as telefonszámon érdeklődhetnek.

Bartos Csilla elmondta, hogy a gyermekek saját kézimunkáikat bocsátották áruba, horgolni és foltvarrást is tanultak már az otthon lakói. A nevelők célja kettős, hiszen ezzel megtanítják a gyermekeket arra, hogy értéket teremtsenek, és ezáltal felelősségtudatukat is erősítik.

F. N. L.