Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jótékonysági maraton és kihívás napja

Két nagyszabású sporteseményre is sor kerül május 13-án, szombaton Nagyszalontán.

Határon átívelő sportmaratonra kerül sor a hajdúvárosban

Határon átívelő sportmaratonra kerül sor a hajdúvárosban

Az első a hajdúváros és a határ túloldalán található fürdőváros, Gyula közötti „Arany Maraton”, amely reggel 10 órától rajltol el. A résztvevők a nagyszalontai szoborpark elől vágnak neki a félmaratoni távnak, a befutó a gyulai várban lesz. Az eseménynek jótékony célja van, hiszen a szervezők a „Fuss a beteg gyermekekért” mottót adták neki, a célból, hogy felkeltsék a figyelmet a különböző testi és lelki fogyatékkal élő fiatalok gondjaira.

A szalontai fiatalok futóversenyeken...

A szalontai fiatalok futóversenyeken…

Ugyancsak szombaton tartják a már hagyományos Kihívás Napját (Challenge Day), amely reggel 10-től 13 óráig tart. Tíz óra öt perckor (az Arany Maraton rajtját követően) a városközpontban található parkból rajtol el a gyermekek (V–VIII. Osztályos diákok, főszervező Cristina és Vlad Simina) számára kiírt futóverseny, majd a gimnáziumi diákok (főszervező Mariana Neagrău és Marius Popescu), végül pedig a felnőttek (főszervező Illyés Lajos Demeter) is nekivágnak az 1,6, illetve 6 km-es távnak. Egy rendhagyó túrára is sor kerül, amely az Arany-parkból indul, ennek főszervezője Pocsai István. A kihívás napi utolsó rendezvény a 13 órától kezdődő 25 km-es biciklitúra, amely a Teodor Neş Főgimnázium elől indul és a Szalonta–Méhkerék határátkelő érintésével ugyancsak a gimnázium előtt ér véget.

... és biciklitúrán vehetnek részt szombaton

… és biciklitúrán vehetnek részt szombaton