Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jótékonysági koncert a filharmóniában

Kedd délután a 2006-ban alakult Nagyváradi Hakeshet Klezmer Zenekar adott Művész a művészért címmel jótékonysági koncertet a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu–Bartók hangversenytermében. A koncertet Andrian Lovocei, a Regina Maria Színház művésze és Ari Nagy Sándor zenész szervezte két nemrégiben elhunyt művész emlékére és családjaik megsegítésére.

jotekonysagi koncert 2

A koncertet Andrian Lovocei nyitotta meg, aki átadta a szót Cornelia Rosenzweignek, aki a Nagyváradi Zsidó Hitközség nevében beszélt a 2012-ben elhunyt Gavril Ardelean hegedűművészről, a nagyváradi filharmónia koncertmesteréről, akinek szintén volt szerepe a Klezmer létrejöttében. Alina Leonte színésznő a Botoşani-ban született Volin Costin életrajzából olvasott fel, aki 2015-ben, agyvérzésben hunyt el. A helyi Mihai Eminescu Színház művészeti vezetőjeként és színészként Nagyvárad Csehov Hatos számú kórterem című novellájának színpadra vitt változatában láthatta őt.

A zenekar – nagyváradiak számára jól ismert – repertoárjának darabjai a tegnapelőtti koncerten is nagy sikert arattak a szép számban összegyűlt, adakozni, emlékezni és szórakozni vágyó közönség soraiban.

Az este teljes bevételét az elhunyt művészek családjai kapják.

Szamos Mariann