Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jótékonysági estet tartottak

„Együtt az autistákért” jelmondattal szervezett adománygyűjtő estet az SOS Autizmus Egyesület szombaton, a nagyváradi Coloseum étteremben, az autizmus világnapja alkalmából. A rendezvényre körülbelül kétszázan látogattak el.

A résztvevőket pezsgővel fogadták a kék fénnyel megvilágított étterem bejáratánál, ahol LED-égőkkel felszerelt héliumos léggömbök eregetésével vette kezdetét a jótékonysági est, majd vacsorával és ének- illetve táncfellépésekkel folytatódott. A rendezvény részét képezte a Light it up blue elnevezésű nemzetközi figyelemfelkeltő kampánynak, amelyet a világ számos országában párhuzamosan szerveztek meg április 2-án. A kampány során az autizmus szimbólumául választott kék fényekkel világították meg többek közt a New York-i Empire State Buildinget, a torontói CN Towert és a Niagara vízesést.

jotekonysagi

„Egy jól sikerült és hangulatos estét tudhatunk magunk mögött. Köszönet illeti az egyesület szülői közösségét, szponzorainkat és mindazokat a jólelkű magánszemélyeket, akik nélkül ez az est nem jöhetett volna létre. A vendégeik nagylelkűek voltak az adakozásban és a jótékonysági tombolajátékban is, így az összegyűlt adományok jóval felülmúlták a várakozásainkat” – nyilatkozta Simona Zlibuţ egyesületi elnök. A rendezvény bevételét teljes egészében az egyesület programjainak fenntartására és a tagok terápiájára fordítják.

Sz. G. T.