Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jótékonysági bál a gyermekotthonért

Öt éve jó a kapcsolat a Monospetri Közösségfejlesztési Egyesület (MKE) és a Gálospetri Szentháromság Gyermekotthon között. Az elmúlt években a helyi római katolikus és a református egyházzal közösen decemberenként élelmiszert, ruhát vagy éppen készpénzt gyűjtöttek a monospetriek, hogy segítsék a Böjte Csaba  ferences rendi szerzetes hálózatához tartozó otthon lakóit, de volt rá példa, hogy vakációzni vitték el a gyermekeket. Az otthonban 28-an élnek, de télire több, nehéz körülmények között élő gyermeket is befogadnak, általában 36-ra nő az ott élők száma.

Számukra gyűjtenek

Számukra gyűjtenek

Idén a támogatás más módjára gondoltak a monospetriek – november 18-án jótékonysági bált szerveznek azért, hogy pénzt gyűjtsenek, melyből a gyermekotthonnak a télire szükséges tűzifát vásárolnák meg, tudtuk meg Kozák Róberttől, a község alpolgármesterétől.

A jótékonysági bál szervezését a MKE és Vidéki Ifjak Szövetsége (VIDIFISZ) vállalta fel, és a helyi RMDSZ is támogatja, védnökei Barcui Barna polgármester és Cseke Attila szenátor, a Bihar megyei RMDSZ elnöke. A fővédnökséget Csepreghy Nándor, a magyar miniszterelnökséget vezető miniszterhelyettes vállalta fel, ő jelen is lesz a november 18-án 19 órakor kezdődő jótékonysági bálon.

A bál a gyermekotthon lakóinak fellépésével kezdődik, majd a fővédnök és a védnökök beszédeit hallhatják az egybegyűltek. Az ünnepi vacsora 20 órakor kezdődik, ezt Daróczi Carmen könnyűzenei műsora követi, majd a Kóma Duó zenekar biztosítja a talpalávalót a bálozóknak.

Kozák Róbert

Kozák Róbert

A bálra a jegyek egy része – a margittai római katolikus egyházban működő családosok köre segítségével is – már elkelt, tudtuk meg Kozák Róberttől. Egy támogatói jegy ára 100 lej, de akinek módjában áll, a helyszínen is adományozhat majd a Szentháromság gyermekotthon részére, melynek a szervezők ötven köbméter tűzifát vásárolnának meg az adományokból s a jegybevételből. Jegyeket Margittán a Takács könyvesboltban, Tótiban Petre Poroszlay Magdolnánál (tel: 0744/550-403), Monospetriben a Bendix Bárban, Takács Máriánál (0744/559-945), Karetka Ildikónál (0744/420-177) és Hajas Erikánál (0747/012-567) vásárolhatnak mindazok, akik támogatnák a nemes kezdeményezést.

Fried Noémi Lujza