Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Jótékonysággal ötvözik a Magyar Vállalkozók Bálját

November 18-án szervezi meg a Magyar Vállalkozók Egyesülete (MVnők) a Magyar Vállalkozók Bálját. A részletekről Tank Szigeti Ildikó, az egyesület elnöke, Pető Dalma ügyvezető elnök és Kócza Erika kreatív szervező tájékoztattak.

Pető Dalma, Tank Szigeti Ildikó és Kócza Erika

Pető Dalma, Tank Szigeti Ildikó és Kócza Erika

Tavaly első alkalommal volt Magyar Vállalkozók Bálja, azt még magánszemélyként szervezték közösen Pető Dalmával, mondta Kócza Erika, idén pedig az egyesülettel vállalták a szervezést.

Tank Szigeti Ildikó megköszönte, hogy bevonták az egyesületet a bál megszervezésébe, melynek idén is lesz jótékonysági vonzata, akárcsak tavaly. Mivel tudomásukra jutott, hogy a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola újra szeretné indítani a bentlakást az iskola Körös (ma T. Vladimirescu) utcai épületében, ehhez nyújtanának segítséget. A bentlakást fel kell újítani, szükség van bútorzatra, és úgy vélik, hogy nemes feladat lenne, ha a magyar vállalkozók ehhez nyújtanának segítséget.

Pető Dalma felidézte, tavaly a magyar vállalkozókat összefogása volt az elsődleges céljuk, mert úgy érezték, a nagyváradi, de a Bihar megyei vállalkozókat sem voltak megszólítva hosszú-hosszú éveken keresztül. A bentlakásról egyeztettek Pásztor Gabriella iskolaigazgatóval is, felkeresték őt, látták a bentlakást, ahol ott állnak az üres falak. A bentlakásban a tervek szerint 50-55 főnek lenne helye, és nemcsak pénzadományokat fogadnak, hanem szívesen veszik azt is, ha valaki munkát ajánl fel, hiszen szükség van a bútorzat elkészítésére vagy beszerzésére, a fürdőszobák rendbetételére stb. Ebben az évben nem jótékonysági tombolát szerveznek, a kijáratnál helyeznek majd el egy perselyt, ebbe teheti ki-ki adományát – kérésre az adományozó nevét nyilvánosságra hozzák.

A november 18-án 21 órától kezdődő bál  ceremóniamestere Csepei Róbert színművész lesz és a Vegas, nagyváradi zenekar játszik majd. Az est meglepetés vendége Solti Ádám színművész, a Barátok közt sorozat csapatának tagja, az ő édesapja, Solti Ferenc, a Magyar kereskedelmi és Iparkamara Kis- és Középvállalkozók Kollégiuma egészségügyi bizottságának elnöke pedig az esemény fővédnöke.

A belépőkártyákat Magyar Vállalkozók Egyesületének és az eseménynek a Facebook oldalán, vagy a szervezőktől, a 0742/901-902-es, a 0744/640-546-os vagy a 0740/186-308-as telefonszámokon igényelhetik az érdeklődők.

Fried Noémi Lujza